0 sött

Rabarberkaka

Midsommarafton blev det helt plötsligt och kaka skulle fixas lite snabbt. Hittade en påse rabarber i kylen som jag plockade hemma hos en kompis för en vecka sen. Tog mitt äppelkakerecept och omvandlade till en rabarberkaka. Gick bra det med!

Till en vanlig springform behöver du:
2 ägg
2 kaffekoppar socker
2 kaffekoppar mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Valfri mängd rabarber
50 g smör
(Räknar här med att en kaffekopp = 1,2 dl).

Rör ihop alla ingredienser till smeten. Skölj och skär upp rabarbern i mindre bitar. Blanda dessa i smeten. Smöra och bröa formen, ös över smeten. Klicka ut smöret uppepå kakan. Grädda i c:a 25 min på + 175 C.

Jag gjorde dubbel sats, blir lagom till en liten långpanna. På bilden ser ni rabarberplantan som ska ge mig skörd nästa år! 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara