0 fågel

Pytt en regnig dag

Efter att ha varit på resande fot och sen sjuk så var det härligt att få påta i trädgården. Bortgrävd gräsmattesvål, hundratals liter med jord och kompost senare står pallkragarna på plats. Precis när sista jorden åkt ner i dem öppnade sig himmelen och ett monsterregn började ösa ner. Perfekt ur två aspekter: jorden behövde vatten och vi behövde lunch. Och från att ha planerat en kall sallad kände jag att nej, nu behövs varm mat minsann, så snabbt slängdes en pyttipanna ihop. Min första faktiskt. Stekte på kall potatis (som skulle ha varit i den första salladen fast ostekt), skar upp några kalkonchoritzon och stekte på tillsammans med några ägg. Salt och peppar efter behag och sen har du en måltid värdig ett gäng trädgårdsarbetande familjemedlemmar.

Vad odlar jag då? Än så länge står det en liten, liten squashplanta och en piplök i pallkragarna, men det kommer mera!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara