0 plock

Picklad rödlök

Fick lite reklamblad från en av matvarukedjorna i postlådan. Bifogat var lite somriga recept på hamburgare med en massa tillbehör, bland annat kunde man ”göra som alla matnördar i hemmaköket – imponera med egen picklad rödlök”. Jodu. Imponansfaktorn är extrem med picklad rödlök….eller inte. Hur som helst, det verkade gott, så här kommer receptet.

Du behöver:
4-5 rödlökar
4-5 lagerblad
1 stor torkad chilifrukt. Jag använde Guajillo.
4 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit 12%

Blanda lagen på socker, vatten och ättika och koka upp i en kastrull. Skala och skiva löken tunt. Lägg löken i en glasburk, varva med lite lagerblad och grovhackad chili. Häll över lagen och låt stå.
Med tiden får rödlöken en vacker rosa ton. Den picklade rödlöken med hög imponansfaktor (nåja) serveras med fördel till grillad mat.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara