0 plock

Nobisdressing

Detta är en av de godaste dressingar jag vet. Det är egentligen inte bara en dressing utan fungerar även utmärkt som en sås till kött eller fisk. Dressingen eller såsen får en aioliliknande konsistens och kommer bli en klassiker på dina kommande buffébord.

Jag har hämtat detta receptet från Anna Bergenströms kokbok men reviderat mängden vinäger och salt.  Dressingen görs enklast med matberedare men det funkar säkert bra med elvisp också.

Ingredienser (ca 4-6 dressingglada personer)
1 knappt löskokt ägg (kokat i EXAKT 3 minuter)
3/4 msk vitvinsvinäger
1,5 tsk fransk senap
1 1/4 kryddmått salt
1 kryddmått svartpeppar
2 1/2 rapsolja
1/2 pressad vitlöksklyfta
2 msk finskuren gräslök

Gör så här
1. Koka ägget i exakt 3 minuter. Ägget placeras i sjudande vatten, öka värmen och börja ta tid när det bildas små bubblor i vattnet. Vi sprucket ägg: börja om.
2. Gröp ur innehållet i en matberedare. Lägg ner vinäger, salt, peppar och senap. Mixa ihop ingredienserna och droppa sedan ner olja sakta sakta medan du mixar.
3. Smaka av med pressad vitlök och vänd ner finklippt gräslök för hand.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara