0 grill/ kött

Honungs- och chipotlemarinerad fläskfilé med örtslungad färskpotatis

I lördags var jag på svensexa för min vän Johan. Eller svensexa och svensexa. Det var mer som en PRO-utflykt. Vi drack kaffe, fikade och åkte runt och kollade in sevärdheter i Uppland. På kvällen skulle vi grilla

hos mig. Nu blev det inte riktigt så, eftersom allt blev så sent. Men jag hade i alla fall marinerat fläskfilé som blev utmärkt i ugnen också. Den hade marinerat i ca ett dygn.

Marinad till fläskfilé
0,5 dl olivolja (jag hade lite extra pepprig)
3 msk kinesisk soja
1 msk honung
1 msk chipotle sauce (inköpt i USA)
1 tsk hackad chili (du kan ta Sambal oelek också)
1 tsk torkad rosmarin
0,5 tsk torkad ingefära (hade ingen färsk)
Svartpeppar

Örtslungad potatis (ett försök att sammanfatta en improvisation)
Ca 1 kg färskpotatis
0,5 dl olivolja
3 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
Flingsalt

Gör så här
1. Blanda ingredienserna till marinaden och låt köttet vila i marinaden i minst 1 dygn.
2. Koka potatisen och ”slunga” den med örterna och saltet
3. Tillaga köttet på grillen eller i ugnen. Använd termometer och ta ut det vid 65 grader.

Servera med sallad och nobisdressing.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara