2 grill/ sött

Grillad ananas

Läste lite i den fina kokboken ”Grilla med Niklas” om grillade desserter och dök då på detta recept på grillad ananas.

Så här gjorde jag:
Ställ en gjutjärnsstekpanna på grillen och häll på ca 2 dl råsocker. Låt sockret smälta under omrörning.
Skala ananasen, skär bort botten och skalet men lämna toppen.
Rulla ananasen i det smälta sockret. Detta tyckte jag var det svåraste momentet då sockret hade svårt att fastna på den glattiga ananasytan. Kanske skulle det gå bättre ifall man inte smälte sockret utan bara rullar ananasen i sockret, får prova det nästa gång. Lägg sedan ananasen på grillen och låt den få lite färg runtom.
Jag serverade med glass och hemgjord lakritssås.

Smaklig spis!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Maria
    9 juni, 2013 at 22:03

    Smarrigt värre! Måste prova men utelämnar lakritssåsen då det inte är någon favoritsmak.

  • Svara
    Ulrik
    9 juni, 2013 at 22:04

    Gör så. Ananas är frukt-ansvärt gott! 😉

  • Svara