0 fågel

Fajitakryddad kyckling il forno

Hade lite nachochips över efter helgens herrmiddag. Således fick det bli lite texmex-inspirerad middag idag. Lite kyckling, en hög tomater och en stund senare så stog middagen på bordet. Nom!

Du behöver:
8 tomater
4 kycklingfiléer
1 burk gräddfil
1 dl turkisk yoghurt
1 påse fajitakryddmix
ett knippe salladslök
ruccolasallad
mera gräddfil till serveringen
en påse nachochips
smör
riven ost

Skär kycklingfiléerna i  cm-stora kuber. Stek på dem i lite smör. Krydda på ordentligt med en halv påse fajitakrydda. Skär tomaterna fint. Skär salladslöken fint. Blanda ihop tomaterna, salladslöken med 1 burk gräddfil, resten av fajitakryddan samt yoghurten. Häll ner i en ugnssäker form och lägg kycklingbitarna ovanpå. Häll på några nävar riven ost och skjuts in i ugnen! Kör i ugnen på 200 grader tills alltihopa har fått fin färg. Servera med lite grönsaker och en klick gräddfil.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara