0 grill

Webergratinerad köttfärsröra

Fick ett infall att göra lite annorlunda matlagning på grillen idag.
Lite köttfärs, paprika, överblivet jasminris och några vedträn senare hade vi en fantastiskt god middag ute i den soliga majkvällen. Underbart.
Inspirerad av kokboken ”Grilla med Niklas” gjorde jag lite glödbäddsbakade purjolökar också.

Du behöver
lite köttfärs, ca 300-400 gram
ett par purjolökar
riven ost
tacokrydda
en stadig portion kallt jasminris
en röd paprika
två scharlottenlökar
smör
olivolja
flingsalt
två citroner

Fräs på den hackade paprikan och lökhacket i lite smör i en gjutjärnspanna på grillen. En gjutjärnspanna utan trähandtag är att föredra, dvs gör inte som jag. Lägg fräset i en bunke.
Fräs på köttfärsen med lite tacokrydda. Blanda med paprika- och lökfräset i bunken.
Ta det överblivna jasminriset och häll ner i bunken. Rör runt med en slev.
Häll hela klabbet i en eldfast form och strö över riven ost. Gratinera under lock på grillen tills osten fått fin färg. Under tiden du gratinerar, slängder du på ett par välsköljda purjolökar och två delade citroner på grillen.
Efter att allt är grillat klart tar du och skär bort ev brända delar på purjolöken, drisslar på olivolja och lite flingsalt och skär upp dem i lagom stora bitar. Servera genast med citronhalva som kan pressas över maten. Gottigott!!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara