1 skaldjur

Vietnamesisk glasnudelsallad

Jag har aldrig varit i Vietnam, men jag har ätit på ett var vietnamesiska restauranger. Varav en fantastiskt god i München av alla ställen! Då åt jag färska vårrullar som man doppade i olika såser. Typ en miljard gånger godare än de friterade varianterna man får i andra delar av Asien.
Detta recept är liknande smaker och går att variera rätt mycket, men så här gjorde jag. Kan ta lite tid med allt hackande, men det är det värt!
Ingredienser (4 stora portioner)
200 gram glasnudlar

1/2 strimlat isbergssalladshuvud
1/2 strimlad gurka
2 strimlade morötter
500 gram skalade räkor

6 salladslökar

1 kruka färsk koriander
1-1,5 dl hackade cashewnötter
2 dl Edamamebönor

Dressing
3-4 msk vatten

2 msk fisksås

2 färska strimlade röda pepparfrukter
2 msk pressad lime
2 msk farinsocker (eller muscovadosocker)
5 cm hackad ingefära

Gör så här

1. Hacka alla grönsaker så har du det gjort.
2. Koka upp saltat vatten, häll i nudlarna och dra åt sidan.
3. Skölj nudlarna i kallt vatten.
4. Blanda alla grönsaker på ett stort fat och slå över dressingen.
5. Toppas med den hackade koriandern.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Anonym
    9 maj, 2013 at 21:21

    Hej!
    Vill man testa riktiga Vietnamesiska vårrullar på restaurang så finns Saigon house i aspudden/Stockholm.
    Bra pris och riktigt fräscht.
    Minus för att de måste beställas i förväg och att lokalen är sådär ( lämpar sig bäst för avhämtnig)

    Enjoy!

  • Svara