0 fisk/ skaldjur

Spagetti con vongole veraci

Har njutit av en långhelg på västkusten med min flickvän och vi bestämde oss tidigt att det var tabu med kötträtter. Här skulle ätas skaldjur, fisk och drickas vin! Nere i den lokala fiskaffären i Grebbestad handlade vi musslor utan någon närmare plan. När vi väl var tillbaka i stugan vi fått hyra så såg vi ett urklipp på en anslagstavla som hette Spagetti con vongole veraci. Ett vid första anblick enkelt recept där du egentligen ska vara hjärtmusslor i. Vi tog dock blåmusslor som receptet också angav som alternativ. I ärlighetens namn så är det ju godare med blåmusslor men napoleanarna hade nog gråtit om man hade ändrat i deras traditionella recept. Receptet kan antingen göras med tomat (rosso) eller utan (bianco).

Vi åt även denna rätt kall dagen efter. Perfekt utflyktsmat!

Ingredienser (4 portioner)
500 gram spagetti (tagliolini)
750 gram hjärtmusslor eller blåmusslor 
4 msk olivolja 
3 hackade vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 dl vin
Ruccola
Bladpersilja, ca 2 krukor
Gör så här
1. Skrubba och gör rent musslorna. Gallra de som är trasiga eller är öppna. 
2. Fräs hackad vitlök och röd chilifrukt i olivoljan. 
3. Häll i vinet och låt det koka ner till hälften. 
4. Häll på musslorna och låt de ångkokas i ett par minuter tills de öppnas. 
5. Koka pastan och blanda den med bladpersiljan och ruccolan. 
6. Häll på musslorna och vätskan. 
Källa: Hemligt urklipp i en sommarstuga i Grebbestad. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara