0 kött

Skåprensning – korv och paprika med spagetti

All mat behöver ju inte vara sådär festligt fin som man ser publicerad på sociala medier till höger och vänster. Jag tror att den mesta maten som äts i vårt avlånga land är väldigt långt ifrån glättiga matmagasin’iga bilderna. Det är mer som mos i håret och tomatsås på möblerna. Så är det hemma hos oss i alla fall. Jag kallar det vardagsmat.

Lite skåprensning har vi pratat löst om på Facebook och tidigare på bloggen. Det kan ju vara himla svårt ibland när man står med apatisk, blodsockerlåg blick och stirrar in i ett deprimerande tomt kylskåp/skafferi. Kom då ihåg då att du har ALLTID tillräckligt med grejer hemma för att mätta magen i alla fall till ett mål. I och för sig, jag kanske ska låta det där vara osagt kanske då våra förråd brukar oftast vara hyfsat välfyllda.

Det är ju samtidigt ett lysande sätt att ta tillvara på rester, överblivna saker. Tänk på miljön! Släng inte, smaka och lukta. Verkar det okej att användas så go for it! Det slängs alldeles för mycket mat i vårt avlånga mellanmjölksland. På tal om det, idag lördag så deltar Glimten i grytan i The Scrap Lunch Project på Kalmar Nation här i Uppsala! Wohoo!

Men nog om det, nu kör vi!

Vi rotar fram lite grillkorv ur frysen, en trött paprika ur kylen, några fina lökar och en slatt grädde. Ibland blandar jag mejeriprodukter hej friskt för att få till lite såsighet på maten, typ som idag.

Paprika
Korv
Creme fraiche/gräddfil/yoghurt/grädde
Soya
Peppar
Lök
Spagetti eller annan valfri pasta

Slå på pastavattnet.Fräs på korven i lite olja. Skär paprikan i strimlor och woka på den med soya och kryddor. Skär löken tunnt och häv i den också. På med valfri mjölkprodukt, typ creme fraiche eller vad du har. Smaka av med svartpeppar. Dra ner värmen och låt puttra. Servera med kokt pasta.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara