0 kött

Renskavsgryta med kantareller och rårörda lingon

Renskavsgryta är en enkel rätt som faktiskt är lite av en snabbrätt. Det finns ju åtskiliga recept på renskavsgryta, men det viktigaste är du inte glömmer enbär. En smakhöjare som bara måste vara med. Jag tycker också att det måste vara ett sött inslag för att det ska bli en perfekt balans tillsammans med viltköttet.

Ingredienser (ca 3 portioner)

1 paket renskav, ca 240 gr
1 normalstor gul lök
1,5 dl gula kantareller
2 msk vit vinbärsgelé eller svartvinbärsgelé
2,5 dl vispgrädde

6 mortlade enbär

0,75 dl lingon
0,5 tsk salt
Svartpeppar

1,5 msk hackad persilja (går bra med fryst)

Smör till stekning

Gör så här
1. Fräs finhackadlök i smör.
2. Lägg i renskaven efter ett par minuter och fräs lite till.
3. Lägg i de mortlade enbären, kantarellerna och lingonen.
4. Salta & peppra.
5. Häll på grädden, gelén och persiljan och låt puttra ett par minuter.

Servera med rårörda lingon och pressad potatis.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara