2 skaldjur

Räk- & halloumisallad

Hurra det är äntligen vår! Nu kan man härja fritt i trädgården och stöka, böka, klippa, beskära, kratta, rafsa, krafsa och sen äta gott. För halva nöjet med att fixa ute är att det smakar så sjukt gott med mat. Denna sallad gjorde vi igår. Den går att variera med vad du har hemma, men detta är vad den vanligtvis innehåller, minus champinjonerna, de slängde jag i bara för att de fanns i kylskåpet. Det hela blev ännu bättre av att min mamma hade med sig nybakat bröd ut som kunde avnjutas till.

 

Sallad till 4 personer:
3 dl bulgur
1 halloumiost
1 avokado
500 g räkor med skal (tinade)
lite ruccolasallad, halv påse c:a
5 champinjoner
10 cocktailtomater

Dressing 1:
0,5 dl olivolja
1-1,5 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
salt
peppar

Dressing 2:
1,5 dl yoghurt
0,5 dl crème fraiche
0,5 tsk salt
saften av en halv lime och ev lite rivet skal

Och så här gör du:
Koka bulgur och skala räkorna. Skär champinjonerna i skivor och fräs i smör. Skär halloumin i skivor och stek i olja. Skär avokadon i bitar och dela tomaterna på mitten. Skölj salladen och lägg i hälften i botten på ett fat. Blanda den första dressingen i den ljumma bulguren. Lägg på bulguren på salladen, fyll på med mer sallad, räkor, tomater, avokado och halloumi. Blanda den andra dressingen. Servera salladen med bröd och yoghurtdressingen.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Sandras Matkrypin
  3 maj, 2013 at 12:34

  Vilken sallad! Det låter som en supergod sommarrätt 🙂

 • Svara
  Karin
  3 maj, 2013 at 19:13

  Det är helt korrekt Sandra, bästa sommarmaten! Ha de!

 • Svara