2 sött

Rabarberlemonad

Rabarbersäsongen är över oss, det har nog ingen missat. Igår fick jag en burk med rabarberlemonad av en vän. Stilfullt förpackad med två sugrör till och med. Fantastiskt uppfriskande! Ska koka egen så fort mina rabarber växt på sig lite.

Till 2 liter behöver du:
500 g rabarberstjälkar
1 vaniljstång
pressad saft från 1,5 citron
1,5 dl strösocker
2 liter vatten

Skölj rabarberna och skär den sen i cm-tjocka bitar, lägg dem i en rymlig kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfrön, stång, pressad citronsaft och socker. Häll på vattnet och låt koka upp. Låt sjuda c:a 10 min eller tills rabarbern är helt sönderkokt. Smaka av och ha i mer socker om lemonaden känns för syrlig. Sila lemonaden genom en finmaskig sil och låt svalna något. Häll upp i väl rengjorda glasburkar eller glasflaskor och förslut med lock.

Servera gärna med is och citron.

PS: Receptet kommer från Coop.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Mary
  30 maj, 2013 at 09:26

  Den är lätt att göra och så god. Kul att ni också gillade den!

 • Svara
  Karin
  30 maj, 2013 at 09:27

  Här ska det kokas mer så fort som rabarbern börjar dra iväg i landet. Tack!

 • Svara