2 bröd

Pizzabullar

Såg en bild på pizzabullar någonstans, tror det var hos Le Parfait och blev väldigt sugen på att baka något liknande. Gjorde en vanlig bulldeg men utan socker. Succé blev det i alla fall. Perfekta till mellanmål när man jobbat i trädgården. Eller för att inte tala om lyckan när man kom hem från jobbet härom kvällen och inte orkade laga mat och var vrålhungrig och då hittade tre av dessa godingar i frysen. De och två pannkakor fick utgöra kvällsmaten till två vuxna denna kväll. Det gick ju det med.

Till degen:
75 g smält smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,25 tsk salt
6-7 dl vetemjöl special

Fyllning:
några skivor rökt kalkon
några soltorkade tomater
1 tsk torkade timjan
1 tsk torkad oregano
1 dl riven ost
30 g rumsvarmt smör
0,5 tsk salt
c:a 1 dl riven ost, typ parmesan eller cheddar att strö över

Smält fettet och i med mjölk och grädde, ska bli fingervarmt. Smula i jästen i hushållsmaskinen, häll i degvätskan och salt. Pyttsa i vetemjöl efter hand. Inte allt nu. Tänk kladdigt! Låt maskinen bearbeta degen i 5-10 minuter. Låt sen degen jäsa i 30 minuter. Gör under tiden fyllningen. Hacka kalkon och tomater fint, blanda med smör, ost och kryddor.

Kavla ut degen till en avlång kaka. Bred på fyllningen och rulla ihop degen till en rulle. Skär sen rullen i 12-15 bitar. Lägg bullarna i formar. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Innan det är dags för ugnen, strö över ost på bullarna. Grädda i c:a 8 minuter på +250 °C.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Mary
    23 maj, 2013 at 10:41

    Såna blir det till helgen! Mums!

  • Svara
    Karin
    23 maj, 2013 at 10:42

    Det låter bra!

  • Svara