4 sött

Nötmix

Efter inspirationskvällen med Marcus Samuelsson som du kan läsa om här, vart jag sugen på att laga till sån där god nötmix som de bjussade på efteråt. Det är väldigt kul att få inspiration till nya rätter i köket, sen spelar det mindre roll egentligen från var inspirationen kommer. Men visst slår det lite extra i kastrullhjärtat när man fått träffa en sån trevlig kock som Marcus!

Jag tog diverse nötter jag hade hemma, i sann skåprensningsanda.
En påse sötmandel, en påse valnötter, lite hasselnötter och en slatt naturgodis som frugan köpt hem tidigare. Tror det var lite cashew och nått kanderat i.

Värm på dessa i en het stekpanna. I en annan kastrull värmer du på en moderat mängd flytande honung tillsammans med lika delar kardemumma och chilipeppar. Låt det hela värmas ihop och häll sedan hela klabbet över dina rostade nötter.
Strö över lite salt och socker och ”hey presto!” – din egna nötblandning.

Servera som tilltugg medans gästerna väntar vid grillen.

Du kanske också gillar

4 kommentarer

  • Svara
    Ulrik
    7 maj, 2013 at 09:29

    Ja Mary, det var mycket uppskattat av mina gäster!

  • Svara
    Mary
    7 maj, 2013 at 17:28

    Mums! Det här borde man ju göra jämt!

  • Svara
    Anonym
    9 maj, 2013 at 21:21

    Men blir inte nötterna jättekladdiga?

  • Svara
    Ulrik
    9 maj, 2013 at 21:21

    Jo.

  • Svara