0 fisk

Makrill med stuvad spenat

Kan inte påminna mig om att jag har ätit färsk stekt makrill någon gång. Jag har definitivt inte köpt det i alla fall. Jag har ett minne av att jag har fått rökt makrill mos mormor på somrarna. Men när man är i Grebbestad i en stuga på kusten så får man inte äta kött och man måste gå till fiskaffären och köpa makrill.
Låt oss säga att jag inte blev besviken. Det var helt utomjordiskt gott. En religiös upplevelse med den stuvade spenaten och den kalla ölen.

Tackar.

Ingredienser (4 portioner eller 2 om man inte har ätit innan)

4 makrillfiléer

1 dl vetemjöl

1 dl ströbröd
2 tsk salt
Smör till stekning

Stuvad spenat

400 gram fryst sepnat (ej hackad)
1,5 msk smör
1,5 msk mjöl
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 krm salt (drygt)
1 krm svartpeppar
0,75 krm mald muskot (kan EJ uteslutas)
Gör så här
1. Smält smöret och sikta över mjölet under omrörning.
2. Häll sakta i gräddblandningen under vidare omrörning.
3. Låt det puttra i ca 10 minuter.
4. Häll ner tinad och avrunnen spenat och låt det puttra lite till.
5. Salta, peppra och ha i muskot.
Blanda mjöl, ströbröd och salt på en tallrik och vänd makrillfiléerna i blandningen. Låt de ”torka” lite innan du steker dem i rikligt med smör. Fisken ska vara gyllenbrun.
Servera med spenaten, kokt potatis, dill & citron!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara