2 fågel/ grill

Kycklingspett på längden och tvären

Kyckling är ju så gott tycker jag. Man kan göra så mycket olika saker av det, som kycklingsallad, kycklinggryta med färsk pasta eller som idag – kycklingspett.

En av mina favoritglazer att pensla på det som grillas kommer ursprungligen från en av Leila Lindholms kokböcker. Där använde hon den till att glaze’a revbensspjäll. Jättegott, jag lovar! Men det går även utmärkt till kycklingspett tycker jag. Den här gången gjorde jag hälften av spetten med sticky bbq glaze och hälften marinerade i jordnötssås.

Sticky BBQ glaze
2 dl soya
2 dl ketchup
2 dl flytande honung
2 dl ljust muscovadosocker
en stor bit färsk, riven ingefära
några pressade vitlökar

Blanda alltihopa i en skål och pensla på det som ska glaze’as.

Jag gjorde även en marinad inspirerad av satayspett man får på asiatiska restauranger.
Mycket enkelt (om än inte ”riktig” sataysås), bara att veva ihop en halv burk jordnötssmör med en burk cocosmjölk. Värm på i en kastrull för att den ska ”gå ihop sig”. Spara hälften i en skål för servering som sås senare. Den andra hälften används som marinad till kycklingspett.

Serveringsförslag: jasminris, grillspett, jordnötssås och sallad.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Nini
  31 maj, 2014 at 07:46

  Hej. Imorgon har jag ett recept på grillspett med jordnötssås på min blog. Jag har lånat er bild ovan och hoppas det är OK? Säg till annars, så letar jag vidare efter annan bild. Receptet kommer att finnas här, http://ninisworld-blog.blogspot.se/, från 0800 lördag morgon.

 • Svara
  Ulrik
  31 maj, 2014 at 07:49

  Hej Nini! Så kul att du gillar våra bilder. Helst ser jag att du lagar din egen variant av vårt recept och lägger upp, men om du bara hänvisar till varifrån originalet kommer så är det OK att låna bilden. Hoppas det smakar! Mvh Ulrik

 • Svara