0 fågel/ grill

Hel, grillad kyckling

Att göra en jättegod hel kyckling på grillen är plättlätt. Däremot funkar det inte på vilken grill som helst, utan en klotgrill ska det vara.

I med briketter på två sidor, en liten hög till vänster och en liten hög till höger. Tänd briketterna.
Ta fram din färska, fina, svenska kyckling och pensla på smält smör runtom. Pudra sedan på valfri kryddblandning, jag körde på en färdig kryddmix från affärn.

Lägg kycklingen mitt på gallret och lägg på locket. Justera tillufts- och frånluftsventilen så du får bra drag i grillen. Sen är det bara att vänta ca 30 minuter.

Efter 30 minuter vänder du på kycklingen. Kanske penslas det på lite mer smör och strös på lite mer krydda. På med locket igen och tillbaka till krocketspelet, solandet eller vad du nu förströr dig med.

Efter ytterligare 30 minuter har kycklingen fått fin färg runtom. Nu kan vi vända den igen och samtidigt sticka in en termometer till bröstbenet (eller nån annanstans där köttet är tjockt) för att kolla innertemperaturen. När temperaturen är 82 grader är kycklingen klar.

Kycklingen får ett sånt där krispigt skinn och ser väldigt mumsig ut! Ät och njut!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara