2 fisk

Grillade laxbiffar

Grillsäsongen är i full gång nu. Vissa av oss grillar året runt men majoriteten grillar från slutet på april till september om jag ska våga mig på att göra en grov uppskattning. I fredags kväll var det ännu ett frysdyk som skulle tillredas. Portionsförpackad lax skulle förvandlas till laxbiffar. De hade lätt kunnat stekas på i en stekpanna på spisen men det är den grillade smaken man vill åt ju!

4 laxbitar
1 ägg
0,5 dl mjölk
2 msk ströbröd
en halv kruka koriander
salt
peppar
10 droppar grön tabasco
1 liten vitlöksklyfta

Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla i ett par minuter. Kör laxen till färs i en matberedare, häll i ströbrödsblandningen, ägget, koriandern, salt, peppar och tabascon.

Forma till biffar i valfri storlek. Lägg förslagsvis dem på ett finmaskigt galler för just fisk.

Grilla några minuter på vardera sidan. Servera i hamburgerbröd tillsammans med klyftpotatis, sallad, sås och kanske en salsa.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Karin
    6 maj, 2013 at 08:46

    Och sen när man fick ett gäng över så slänger man ner dem i en wok med lite grönsaker och pasta = scrap dinner. Win win!
    🙂 //Karin

  • Svara
    The Scrap Lunchers
    6 maj, 2013 at 08:49

    Mums! Jag vill ha det här NU!

  • Svara