0 grill

Grillad sallad med skivade rotfrukter

I dag blir det grillade grönsaker! Har aldrig tänkt på att man kan göra en varm sallad men idag vart det så. En sallad fräst i dressing serverad med grillade potatisskivor, halva rödlökar och vitlök. Fantastiskt gott!
Jag slängde med 2-3 spanska chorizos som låg och såg ensamma ut i kylen.
Detta vart en win/win-middag igen, skåpsrensning + grillning. Du kan själv variera innehållet, t ex torde långa remsor av morot eller annan rotsak göra sig alldeles utmärkt i en sån här sallad.














Nu har jag ganska många grillar, men detta gick alldeles utmärkt att tillaga på en gasolgrill. Salladen wokades i en wokpanna, lökarna på stekbordet och potatisskivorna på grillgallret.

Till salladen

en förpackning sockerärtor, ca 150 gram
två stora paprikor
50 gram skalade mandlar
50 gram valnötter
en halv burk marinerade vitlöksklyftor

Till dressingen
2 dl soya
3 msk sesamfrön
1 tsk chilipeppar
en bit färsk ingefära

Övriga tillbehör
3-4 stora potatisar
1 stor sötpotatis
salt
olivolja

Rödlök
Olivolja
Salt

Skär ner paprikorna i grova bitar. Lägg i en skål. Häll på sockerärtorna, nötterna och slatten med marinerade vitlöksklyftor du hittade i kylen. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över salladen. Rör om.

Skär potatisarna i lite grövre skivor. Lägg i en bunke och häll över olivolja. Salta efter smak.

Skala rödlöken och halvera den. Skär tvärsöver löken, inte längs med den. Den håller ihop lite bättre då.
Dra på olivolja och salt.

Ifall du som jag hade lite korv i så grilla på dem också, annars går det bra att utesluta den.

Servera alltihopa med en enkel sås gjord på turkisk yoghurt och sweet chili-sås.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara