0 bröd

Glutenfria frallor

Bakade lite glutenfria frallor till frugan häromdagen. De vart rätt fina och goda.
Jag har som bekant lite svårt för glutenfri bakning men dock bara när det kommer till fikabröd. Matbröd funkar hyfsat.

Det här receptet kommer från en stor inspirationskälla, ICA’s tidning Buffé.

Du behöver
50 g jäst
4 dl vatten
4 dl mjölk
1 dl Fibrex
2 msk fiberhusk
4 msk neutral olja
2 msk ljus sirap
3 tsk salt
400 g Finax glutenfri mjölmix (400 g motsvarar ca 6 1/2 dl mjölmix)
400 g Finax glutenfri grov mjölmix (400 g motsvarar 6 1/2 dl mjölmix)
1 uppvispat ägg

Smula jäst i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37ºC. Lös upp jästen i lite av degspadet, tillsätt sedan resten. Blanda i fibrex och fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
Rör ner neutral olja, ljus sirap och salt utrört i Finax glutenfri mjölmix och Finax glutenfri grov mjölmix.  Ta upp degen på bakbordet, den ska vara kladdig. Forma en tjock rulle med hjälp av mjölmix och skär i ca 25 bitar (för 25 st). Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225ºC. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda i 12-15 minuter tills bröden har fått fin färg.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara