0 sött

Cathy’s condensed coffee cream

På den där Scrap Lunch Project-tillställningen gjorde vi diverse bakverk till efterrätt. Brownien vi serverade då hade en glasyr/frosting som smakade kaffe. Grundstenen i den freestyle’ade frostingen var en glasburk med en god gegga som Cathy (en av arrangörerna) hade vevat ihop då hon tagit reda på en liter grädde som var över efter en gasque.

Man kan använda den till att smaksätta vispad grädde, eller varför inte som smaksättare till fyllningen i en rulltårta? Eller som rippel i hemmagjord glass? GAAH! Jag måste prova allt!

Du behöver
1 liter grädde
500 gram strösocker
1 matsked salt
50 gram kaffepulver

Blanda alla ingredienserna i en lite större kastrull. Tänk på att volymen kommer att förändras när allting blir varmt. För liten kastrull och du får ägna en stund åt vård av spis efteråt.
Låt det hela koka upp och sedan ska det puttra i ca 30 minuter under omrörning tills den tjocknat på sig lite. Häll smeten på en steriliserad burk och ställ i kylen.
Den kommer att bli mycket fastare efter några dygn i kylen. På bilden ovan var den fortfarande rätt varm.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara