2 sött

Brownie med valnötter

Idag när du ändå är ledig från jobbet kan du ta och laga den här supergoda kakan! Ja, jag vet, det är inte direkt nått Viktväktarrecept med tanke på mängden smör och socker. Du får kompensera lite genom att kratta gräsmattan extra noga sen.

Receptet har jag lånat från en av mina favoriter, Leila Lindholm. Hon gör så mycket goa saker!

Browniesmet
350 gram mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl sirap
0.5 tsk salt
6 st ägg
3 dl vetemjöl (jag använda 3 dl Lailas blåa glutenfria mjölmix istället för att få receptet glutenfritt)
Lite valnötter. Typ en liten påse, ca 50 gram.

Frosting
120 gram mjukt smör
9 dl florsocker
1.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
200 gram philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker fluffigt. Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll på med smeten.
Ta en liten påse valnötter och tryck ner valnötterna i den kletiga smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet, vispa till en slät forsting. Bred på kakan. Skär upp i lagom stora bitar.

Jag serverade denna igår efter maten på vår Valborgsgrillafton. Mycket uppskattat! Kom ihåg att det blir så mycket så du kan dela med dig till höger och vänster!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Mary
    2 maj, 2013 at 10:03

    Du har missat valnötterna i listan på ingredienser. Hur stor är en liten påse?

  • Svara
    Ulrik
    2 maj, 2013 at 11:15

    Svårt att bedöma hur mycket valnötter det var då jag inte vägde dem (öppnad påse). Lite valnötter blir bra! 🙂

  • Svara