0 vego

Snabbmatsfavorit

Det är alltid roligt när man ramlar över bra snabbmatsrecept. Detta råkade hända i helgen när sonen bläddrade i sin favoritkokbok ’Barnens bästa fest’. Inte direkt så att han sa: laga detta, men vi kan tolka det så. Hur som haver, blev ett skönt alternativ till tacofärs och lätt som en plätt att tillreda.

4 portioner:
600 g quornfärs
smör
3 dl grädde
1 dl chilisås
3 tsk curry
1-2 dl riven ost
1 tsk salt
några tag med pepparkvarnen

Sätt ugnen på +250 C. Fräs på färsen med smör, salta och peppra. Blanda grädde, chilisås och curry. Lägg färsen i en ugnsfast form och häll såsen över. Toppa med riven ost. Grädda i 10-12 minuter tills osten fått fin färg. Servera med tortillabröd, ris eller bulgur och förslagsvis med nedan tillbehör.

Tillbehör:
skivad banan
gurkbitar
tomatbitar
jordnötter
paprikabitar

Givetvis går det bra att byta ut quorn mot annan valfri färs.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara