2 sött

Snabb efterrätt à la här är mitt kylskåp

Efter en långhelg med mer sjukdom än man önskat kändes det helt rätt att lyxa till det med en liten efterrätt till kvällen. Körde sonika en ’här är mitt kylskåp’. Jag hittade följande: en mjuk kaka med rödavinbär, lemon curd, ricottaost, crème fraiche , clementingelé, hallon och björnbär.

 

Delade kakan i mindre delar (går bra med vanlig sockerkaka också) och la i botten på dessertskålar, la lite lemoncurd uppepå, och på med hallon. Sen vispade jag ihop ricottaost och crème fraiche med lite florsocker (räkna med c:a 0,5 dl mejeriprodukt/person). Har du inte ricottaost blir det nog faktiskt ännu godare med yoghurt. Jag mortlade lite kardemumma och rörde i också. Fördelade såsen på hallonen och toppade med björnbär. Som pricken över i:et la jag även på en liten klick med clementingelé.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Anonym
  4 april, 2013 at 16:41

  Hur svårt kan det vara att stava till crème fraiche? Facit finns ju på burken.

 • Svara
  Karin
  4 april, 2013 at 16:44

  Hej anonym, tack för korrekturläsningen. Kan ju vara så att jag är dyslektiker, man vet aldrig. Hoppas i alla fall att receptet faller på läpp trots att jag inte stavar korrekt. Är kräm fräsch en korrekt försvenskning av ordet förresten, eller är jag ute och cyklar nu? Tack för titten! mvh/Karin

 • Svara