2 vego

Rotfruktssoppa med äppelfräs

När min bloggkollega Karin var över med familjen innan påsk och gjorde cakepops så var jag ju tvungen att göra någon enkel mat att bjuda på. Valet föll på soppa. Igen. Soppa är ju en rätt smidig bjudmat som både kan vara lyxig och enkel. Detta blev ett mellanting.
Rotfruktssoppa (ca 4 personer)
1 gul lök
1 msk olivolja
400 gram palsternacka
1 normalstor morot
1 handflatestor rotselleri
0,5 krm vitpeppar
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl torrt vit vin
1 nypa mald stark chili
Äppelfräs
1 burk kikärtor
1 tärnat äpple
1 msk olivolja
2 tsk curry
0,5 krm salt
Persilja
Gör så här
1. Fräs löken i olivoljan tills den blir mjuk.
2. Häll ner de hackade rotsakerna och fräs lite till.
3. Väll på vätskan och buljongtärningarna och låt det koka upp.
4. Koka soppan tills rotsakerna är mjuka, mixa sedan soppan med stavmixer.
5. Häll i vispgrädden, chilin och vitpepparen.
6. Låt koka upp igen och smaka av.
7. Hacka ingredienserna till äppelfräset.
8. Fräs alla ingredienser, lägg upp i en skål med lite persilja på.
Servera med gott bröd!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Anonym
    12 april, 2013 at 07:19

    Låter ursmaskigt helt enkelt! :o) Finns recept på brödet också? Det ser gott ut …
    /Carina

  • Svara
    Mikael
    12 april, 2013 at 08:42

    Jag har inte tagit steget fullt ut när det gäller brödbak ännu så detta bröd är faktiskt inhandlat på bageri. Men håll utkik så kommer det snart brödrecept!

  • Svara