0 sött

Rabarberkompott med flädergrädde

Som ni vet har vi gjort några ’här är ditt kylskåp’. Det senaste ägde rum i Örsundsbro hos familjen Hager. Det som lockade oss dit var all deras rabarber. De utmanade oss i att tillaga en trerätters med rabarber i allt. Vi antog utmaningen och levererade!

Till förrätt blev det ett lite udda hopkok med en rabarberchutney, kokta rödbetor gratinerade med lite blåmögelost samt en coleslaw med asiatisk touch. Till varmrätt serverade vi en sötpotatisgryta med rotsaker, kokosmjölk, rabarber och stekt gris i. Och till efterrätt blev det en rabarberkompott med flädergrädde och smulade Digestivekex.

 

6 portioner:
3 dl grädde
0,5 dl outspädd fläderblomssaft
400-500 g fryst rabarber
0,5-1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
3 Digestivekex

Koka ihop rabarberna med lite vatten. Tillsätt socker och vaniljsocker. Smaka av och söta mer om det behövs. Det ska bli en lagom trögflytande kompott. Vispa grädden och smaksätt med saften. Lägg kompotten i botten på glas, fyll på med grädden, smula slutligen över krossade kex. Servera!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara