0 vego

Morotssallad med päron och nötter

Jag gillar skarpt när saker kommer till av en slump, som denna sallad som såg dagens ljus när vi lagade mat enligt ‘Här är ditt kylskåp i februari. Den tillkom enbart baserat på vad familjen hade för något tillgängligt hemma. Och det blev urgott! Dressingen till behövs för annars tenderar päronen att bli lite för söta. Våga utmana dig själv genom att ta till vara på det du har hemma, vem vet, det kanske är nästa kulinariska höjdpunkt du har framför dig, enbart för att du vågade!

Sallad
2 päron
2 morötter
0,5 dl blandade frön och nötter: pinjenötter, solrosfrön och pumpakärnor

Salladsdressing
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk italiensk salladskrydda
1 nypa torkad malen chili
1 nypa torkad timjan

  • Dela päronen på mitten, behåll skalet på, skär i tunna skivor.
  • Skala morötterna och strimla dem med potatisskalaren till remsor.
  • Blanda päronbitar och morotsremsorna.
  • Blanda ingredienserna till dressingen och toppa med nöt- och fröblandningen.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara