3 fågel

Kycklingsoppa med lime och champinjoner

Vi åt soppa till middag häromdagen. Det vart lite ”Face Your Fears” över det hela då frugan bestämt skulle ha färska, smörstekta champinjoner i soppan. Som bekant är jag inte nått större fan av svamp. Det är nått med konsistensen som inte känns okej. Jaja.

Hur som, det vart en thailiknande soppa inspirerad av nått recept i en gammal Viktväktarkokbok.

Du behöver
2 st kycklingfiléer
1 st squash
en bit färsk ingefära
lite chilipeppar
3 dl vatten
8-10 färska champinjoner
lite kycklingfond
1 burk kokosmjölk

Strimla filéerna och fräs på dem i lite smör. Skär svampen i kvartar och stek på dem också.
Finhacka squashen, ner i kastrullen och på med vattnet. Koka upp och låt koka i tio minuter.
Ner med finhackad chili, riven ingefära, en burk kokosmjölk. Smaka av med lite kycklingfond.

Serveras rykande het med lite nybakat levainbröd.

Du kanske också gillar

3 kommentarer

  • Svara
    Mary
    22 april, 2013 at 10:44

    Hur smakade det då Ulrik? Var det fear?

  • Svara
    Ulrik
    22 april, 2013 at 10:45

    Det smakade helt okay. I ärlighetens namn ska jag väl tillägga att svampbitarna var ganska stora vilket gjorde det lätt att fiska upp dem och ge till svampälskande personer i min omedelbara närhet… 😉

  • Svara
    Mary
    23 april, 2013 at 21:26

    Haha!

  • Svara