0 sött

Kladdkaka för allergiska barn

Härom dagen skulle det bakas lite bakverk till vår lilla 3-årings barnkalas. Fyra av tolv barn är mjölkproteinallergiker, två av dem även allergiska mot ägg. Frugan är laktos- och glutenintolerant vilket gjorde det hela lite knepigt.

En sockerkaka med noegg (äggsubstitut i pulverform) vart ingen höjdare så den publicerar vi inte här. Däremot vart kladdkakan mycket bra, för att inte tala om chokladbollarna med pärlsocker!

Jag gjorde ett riktigt rookiemisstag – pärlsocker på chokladbollar. Tolv barn…. Jo, du gissade rätt. Pärlsocker beter sig lite som ökensand. Red på en dromedar i Saharaöknen för många år sedan och två år senare hade jag fortfarande ökensand i ryggan jag hade på mig. Pärlsocker är lite samma/lika. Det hamnar precis överallt.

Nog om det. Till köksbänken!

Du behöver
1 dl kakao
150 gram mjölkproteinfritt margarin
2 msk ljus sirap
2.5 dl strösocker
3 dl glutenfritt mjöl
1.25 dl vatten (man kan använda mjölk eller grädde ifall man tål mjölk)

Smält margarinet, vispa ner sirapen i det varma smöret. Häll ner margarinet i en bunke tillsammans med strösockret. Vispa ihop margarinet och sockret. Tillsätt mjölet och vätskan och veva ihop ordentligt.
Smörj och ströa en springform. Häll ner smeten i formen och bred ut den så den täcker ordentligt.
Skjuts in i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Under tiden den svalnar klipper du till tre stycken pappersbitar iform av hjärtan. Ta ur kakan ur formen och lägg pappersbitarna på kakan. Pudra över florsocker och tag sedan bort papperslapparna. Vips har du tre chokladfärgade hjärtan på vit bakgrund. Plats för skratt….bak-grund….hohoho! I’m hilarious!

Skär tunna bitar och servera till en skock stojande ungar!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara