2 event

Glimten i grytan fyller ett år!

Idag säger vi grattis till oss själva! För prick ett år sedan startade vi den här bloggen, påsken 2012. Tänk vad tiden går fort när man har roligt!

Det har ju hänt en hel del under året och det har varit fantastiskt roligt. För att nämna några höjdpunkter under året så kommer det här några små tillbakablickar:

– Alla nya vänner man lärt känna!
– Våra fantastiskt trevliga events! Till exempel chiliafton, Här är ditt kylskåp och en middag i Lyrikhörnan på Stadsbiblioteket.
– Bloggarbesökt hos mjölkbonden Mats!
– Deltävlingen i Årets Kock på Uppsala Konsert & Kongress!
– All den goda maten man lagat, bjudit andra och själv blivit bjuden på!
Uppmärksamheten i media!

Aldrig i vår vildaste fantasi trodde väl vi att det skulle bli så många läsare av den här bloggen. Sedan dag #1 till nu har vi haft över 145 000 sidvisningar totalt. Helt otroligt! Man bugar och bockar. Utan er läsare hade det aldrig varit möjligt och det känns väldigt kul att få sån respons med alla goa kommentarer, mail och glada tillrop!

Vad har då förändrats med vår egen matlagning sedan vi började med bloggen?

Ulrik:
Jag lagar mycket mer mat nu än tidigare. Har till viss del berott på att jag kommit hem tidigare än frugan under en period, men även för att det är kul och för att få material till bloggen! Handlar mycket mer eko nu än för ett år sedan. Det används mer rotfrukter nu, t ex hade jag aldrig någonsin ätit saltinbakad rotselleri. Jag bakar lite mer nu, både matbröd och fikabröd.

Karin:
Vem trodde att jag skulle tillaga hela fåglar av olika storlekar och koka såser i timtal? Inte jag i alla fall. Inte trodde jag heller att jag skulle köpa hem stjälkselleri och faktiskt använda i mat eller använda  bacon som smaksättare. Under det senaste året har jag förvånat mig själv med att våga prova mer saker i köket. Jag bakade mycket innan men bakar ännu mer nu, mest brödbakningen som ökat. Det som familjen kanke upplever som den största skillnaden är nog att maten är snyggare upplagd men att det är mer av: ’vänta, inte röra, jag måste fota först’!

Mikael:
För mig är den största vinsten att jag är säkrare och tryggare i min matlagning. Jag har en bättre känsla för vad som passar ihop och vad som inte passar ihop. Jag behöver inte längre följa ett recept slaviskt utan kan på ett helt annat sätt laga något efter vad jag har hemma. Nyfikenheten är också något som blivit tydligare under det året som har gått. Jag är inte längre fast i vanliga hjulspår.
Fast jag är mest lycklig över att jag har träffat kärleken och få låta det genomsyra mina blogginlägg. Det är fint att kunna laga mat med sin flickvän på lite oväntade sätt som t ex att använda Skajp när flickvännen är på annan ort. Numer dignar kylskåpet av det mina kollegor kallar för ’Skype-marmelad’.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Linda
  3 april, 2013 at 21:49

  Grattis, grattis till er!

 • Svara
  Karin
  3 april, 2013 at 21:49

  Tack så mycket Linda! 🙂

 • Svara