2 kött

Fläsk med löksås

Here we go again! Husmanskost. Fick en beställning på fläsk med löksås av flickvännen. En rätt jag inte kan minnas att jag har gjort förut. Löksås har jag vevat ihop till stekt salt sill vid ett par tillfällen. En riktig favorit. Fläsk äter jag faktiskt ganska sällan, kanske därför jag tyckte att det var så overkligt gott denna gång!

Ingredienser (4 portioner)
750 gram rimmat stekfläsk
2 gula lökar
3,5 dl mjölk
0,5 dl grädde
1 tsk råsocker
2 msk smör
1 msk mjöl
Salt & svartpeppar

Gör så här
1. Ta bort den tjockaste svålen från stekfläsket om du har fläsket på bit
2. Skiva fläsket.
3. Fräs skivad lök i smör och socker i en kastrull (förslagsvis teflon)
4. Sikta över mjölet och späd sen med mjölk under vispning.
5. Häll på grädden och fortsätt att vispa tills såsen tjocknar.
6. Salta och peppra.
7. Stek fläsket så att det krullar sig ordntligt, torka av med hushållspapper.

Servera med kokt potatis, tomat och gurka.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Johan
    21 april, 2013 at 21:37

    Kan vara en av världens godaste maträtter! Lite fegt att inte köra på 100% grädde dock.

  • Svara
    Mikael
    24 april, 2013 at 19:42

    Jag älskar ju grädde, men tycker inte att en klassisk löksås kräver bara grädde. Rätten är tillräckligt fet ändå! Tack för titten!

  • Svara