0 fisk

Fisk i ugn med citron och fänkål

Jag tänkte först kalla detta en fiskgratäng, men jag antar att gratäng måste ha någon form av ost så jag fick helt enkelt döpa om den till fisk i ugn. Det går naturligtvis att använda fiskblock, men det är ju alltid godare med färsk fisk. Jag tog färsk sej, som är en god och lite utskälld matfisk.
Detta är ett recept du fixar på under halvtimmen.
Ingredienser (4 portioner)
600 gram sejfilé

1 gul lök
1/2 fänkål
20 cocktailtomater
3 msk kapris
3 msk persilja (går bra med fryst)
saften av en halv citron
skalet av en hel citron
2 dl fiskbuljong från flytande fond
1,5 dl vispgrädde
Flingsalt & svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, skala och sätt på potatis.
2. Lägg fiskfilén i en ugnssäker form. Salta och peppra.
3. Skiva lök och fänkäl och lägg över fisken.
4. Dela docktailtomater och lägg över fisken, strö över kapris och persilja.

5. Värm vatten och blanda i fonden. Häll i citronskal och citronsaft. Gör den lite starkare än förpackningen eftersom du ska späda med grädde.
6. Häll såsen över fisken och låt den stå i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Servera med kokt potatis.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara