2 fisk

Asiatisk coleslaw & sesamlax

Den här veckan har jag kört på temat ’här är MITT kylskåp’. Jag har alltså inte bestämt på förväg vad vi ska äta och handlat hem, vilket jag oftast gör annars inför varje vecka. Insåg att det fanns en del att ta av i frysen och även i kylen och det känns skönt att tömma någon gång då och då. Första rätten i veckan blev rester från den mycket försenade påskmiddagen som gick av stapeln tre veckor efter första förstöket. Andra dagen bidde det en paj med rödbetor som jag hade planerat att göra för en och en halv vecka sedan men inte kommit mig för bara att tillaga (recept kommer) tur att råvarorna fortfarande var OK att använda. Och igår blev det sesamstekt lax, basmatiris och en asiatisk coleslaw. Sesamsamlaxen blev det för att jag hade av någon anledning en herrans massa sesamfrön över från någon tidigare rätt jag lagade som jag nu inte kommer ihåg vad det var. Coleslawn var inspirerad av den vi gjorde på ’Här är ditt kylskåp’ i Örsundsbro, och här kommer receptet.

Lax med sesamfrön – 4 portioner
4 bitar fryst lax
smör att steka i
2 msk sesamfrön
salt och peppar

Coleslaw
en bit vitkål
1 stor morot
2 msk majonäs
0,5 dl gräddfil
3 msk crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1-2 msk gari
salt

 • Koka ris om det är det du vill äta till, jag tog basmatiris eftersom jag just nu är less på jasminris.
 • Dela laxen till mindre kuber, stek i smör, salta, peppra och strö över sesamfrön som ska få lite färg.
 • Strimla vitkål och morot, hacka garin fint och lägg i en skål. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av om det behövs mer av något, blanda sen med grönsakerna.
 • Servera laxen med ris, coleslaw och lite andra blandade grönsaker.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Millas Hälsoblogg
  29 april, 2013 at 07:34

  Härligt med lax och sesamfrön:)

 • Svara
  Karin
  29 april, 2013 at 07:35

  Hej Milla! Japp, supergott! Ha det fint! Karin

 • Svara