1 kött

Annalisas pannbiffar

När jag gör pannbiffar så brukar jag alltid köra på min mormor Annalisas recept. Hon gör alltid biffarna på bara nötfärs och har ingen lök eller ägg i biffarna heller. Hemligheten för att få dem saftiga är att ge dem en stekyta och låta biffarna bli klara i såsen. På så sätt steker man inte sönder dem.

Pannbiffar (4-6 portioner)
800 gram finmald nötfärs eller kalvfärs
Salt & svartpeppar
Smör

3 gula lökar
Ett par msk smör till stekning.

Sås
1 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
0,75 dl vatten
1 msk smör

Gör så här
1. Forma 8 stycken biffar och stek så att du får en fin stekyta. Ställ åt sidan
2. Häll ner vatten i pannan och vispa i lite mjöl och kalvfonden.
3. Späd under vispning med grädde.
4. Lägg i biffarna och låt de puttra lite i såsen. 
4. Fräs under tiden löken i lite smör.

Servera med kokt potatis, morötter och saltgurka.Jag är också lite knäpp och vill ha rå gul lök till.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara
    Mary
    12 april, 2013 at 13:30

    Den bilden får mig att bli jättesugen på att göra samma sak. Så enkelt och så gott! Mmmmmm!

  • Svara