0 fågel/ fisk/ grill

Varmrätten från ”Här är ditt kylskåp” den 21/2

Vi var ju som bekant (?) hemma hos Jocke och Emelie och körde ”Här är ditt kylskåp”. Här är receptena för varmrätten som serverades. Artikeln i UNT hittar du här.

Rostade rotsaker

3 st palsternackor
2 st stora morötter
8-10 st potatisar
2 st rödlökar
1 st liten bit rotselleri
olja
flingsalt

Skär ner alla grönsakerna i bitar som är ungefär jämnstora, ca 2×4 cm.
Lägg allt i en långpanna. Drissla (är drissla ett ord ens?) över lite neutral olja. Strö på lite flingsalt.
Skjuts in i ugnen på 275 grader i ca 15-20 minuter (beroende på ugn kan det ta kortare eller längre tid).
Vänd rotsakerna några gånger under tiden med en stekspade.
När de börjar se lite lagom bruna ut är de färdiga.

Grillspetten

Laxspett
2 st laxfiléer
1 st lime
lite flingsalt

Kycklingspett
2 st stora kycklingfiléer
2 dl japansk soya
2 dl strösocker
2 dl honung
2 dl ketchup
1 bit riven färsk ingefära
2 st klyftor pressad vitlök

Koljaspett
1 st koljafilé
1 st paket bacon
svartpeppar

Laxfileerna skärs till kuber om ca 2×2 cm. Trä upp dem på grillspett.
Riv lite limeskal och strö över. Pressa limesaften över spetten och strö på lite flingsalt.

Kycklingfileerna skärs i kuber om ca 2×2 cm. Blanda soya, strösocker, honung, ketchup, ingefära och vitlök till en marinad i en skål. Ös ner kycklingkuberna där och låt dem marinera ett tag.
Trä upp kycklingbitarna på grillspett. Pensla på lite mer marinad.

Skär koljafilén i kuber om ca 2×2 cm. Skär baconet i hälften och linda en halv skiva per kub. Trä upp dem på grillspett och dra några varv med pepparkvarnen över dem.

Alla spetten grillas på en bordsgrill/utegrill/i ugnen eller steks i stekpanna.

Serveras varma med rostade rotsaker.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara