0 plock/ sött

Svartvinbärsgelé

I julas när min julgran kom hemlevererad till ytterdörren följde det även med 1,5 kg älgfärs. Kändes som om denna vecka var veckan den skulle tillredas om någon. Jag hade tills igår aldrig tillagat älg någonsin. Lite av en face-your-fears med andra ord. Men hur gott låter det inte med älgfärsbiffar med kokt potatis, trattkantarellsås och svartvinbärsgelé? Och till efterrätt blev det Napoleonbakelser. Mums!

Jag kokade gelén en dag innan. Hade bär i frysen. Till en liten burk gelé gick det åt 500 g bär.

Koka 500 g bär med 0,5 dl vatten tills det bubblar. Häll av i en silduk och låt stå i c:a 20-30 minuter. Koka upp saften som runnit igenom med c:a 0,75 dl socker. Koka i ett par minuter, dra av från plattan och låt stå i 5 minuter. Skeda bort hinnan som bildats. Sen häller du upp resterande saft på en liten burk.

Jag ska nu koka gelé på resten av de svartavinbär jag har i frysen. Det var mycket gott!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara