0 vego

Stuvad spenat

Stuvade saker är väl inte det hetaste i LCHF-tider, men jag inte komma ifrån att det jag verkligen gillar stuvad mat (kanske inte snabbmakaroner men det är ju inte så gott överhuvudtaget). Stuvad spenat tycker jag är ett utsökt tillbehör till korv eller fisk. Och det är dessutom mättande så jag tycker inte att man behöver ha potatis också.
Så här gjorde jag stuvad spenat
250 gram tinad bladspenat
2 msk smör
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 schalottenlök
0,5 kryddmått riven muskot
Salt & peppar
Gör så här
1. Tina spenaten och sila bort vattnet
2. Smält smöret och fräs löken tills den blir glansig
3. Häll i vetemjölet och sedan mjölken lite i taget så att det inte klumpar sig.
4. När du ser att det tjocknar så häller du i spenaten och muskoten.

5. Låt puttra i ca 10 minuter.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara