0 sött

Pistagefyllda aprikoser

Ett påskgodis som nästan känns nyttigt är aprikoser fyllda med pistagehack. Torkad frukt och nötter, sen i och för sig att de doppats i choklad är en annan sak. Men, man blir glad av choklad!

 

Till 20 munsbitar: 
20 torkade aprikoser
1 dl pistagenötter utan skal
1 msk socker
1 msk grädde
100 g vit choklad + lite mörk till ytterligare garnering

  • Snitta aprikoserna så du får en ficka i varje
  • Kör nötter, socker och grädde i matberedaren 
  • Forma små bollar av smeten och lägg en i varje aprikos
  • Smält choklad och doppa halva aprikosen i chokladen
  • Garnera sen med  mörk choklad om du vill

 
PS: Receptet kommer ursprungligen från ICA och jag tror det var Mia Öhrn som komponerade det.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara