0 kött

Pepparrotskött

Det här att koka kalv ja. Det visar sig att det är många svenska rätter som innehåller kalv eller kokt kött. En bra sak man kan göra är att koka en stor bit kött och sedan alternera mellan stek, dillkött eller pepparrotskött. Då är det inte så oöverstigligt i tid och du behöver inte stå och koka kött i flera timmar vid varje tillfälle. Egentligen tycker jag att du kan ha i lite vad som helst i rotsaksväg. 

I mitt inlägg om dillkött så hittar du hur du kokar köttet. Dvs här.

När du gör såsen till pepparrotsköttet så använder du lite av buljongen som du fick när du kokade kalvköttet eller vad du nu använde.

Pepparrotssås
msk smör 1 msk vetemjöl 3 dl buljong från köttkoket 1 dl vispgrädde ev. salt 2-3 msk pepparrot, riven (jag brukar ha i mer, men jag är lite knäpp)

Gör så här
1. Smält smöret och vispa i vetemjölet.
2. Ha i lite buljong åt gången och fortsätt vispa tills du haft i allt.

3. Vispa sedan i vispgrädden och smaka av med salt och peppar.

4. Låt puttra i 5-10 minuter.

Servera med potatis, hackad persilja, riven pepparrot.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara