0 vego

Påskiga kikärtsbollar

Gul mat borde räknas som påskmat, eller hur? I helgen lagade vi kikärtbollar. Hur lätt som helst!

Till 4 portioner:
2 tetror med kokta kikärtor
2 dl havregryn
3 ägg
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 tsk salt
0,5 tsk chilipulver
1 dl sesamfrön till panering
rapsolja till stekning/fritering

Sås:
1,5 dl yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Kör sen allt i matberedaren. Låt stå och svälla ett tag. Forma bollar och rulla dem i sesamfrön. Stek eller fritera i olja. Blanda yoghurt och pressad vitlök till en sås.

Servera med grönsaker och vitlöksyoghurt. Ett tips är också att servera dem i pitabröd/tortillabröd.

PS: Receptet kommer från Barnens Bästa Fest – Kul att laga mat tillsammans.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara