0 sött

Marsipanägg och tryfflar

Ok, lite sent att komma dragandes med påskgodis nu så här på påskdagens afton. Men, det går ju att göra godis till andra helger också.

Smarriga ägg med kanderade madlar
500 g marsipan
0,8 dl vatten
125 g socker
200 g mandlar med skal
1 msk cognac
vit choklad
mörk choklad

Gör så här:
Koka upp vatten och socker tills det blir gyllenbrunt. Häll i hela mandlar med ytterhöljet kvar. Kyl ned massan och krossa den i en mortel. Knåda ihop mandelkrosset och cognacen med marsipanen och forma c:a 25 ägg. Doppa dem i smält vit choklad. Låt stelna och dekorera sedan som vakelägg med smält mörk choklad.

Baileys tryfflar
180 g mörk choklad choklad
60 g smör
30 g honung
60-75 ml Baileys
Ischokladformar
Strössel

Gör så här:
Smält chokladen, tillsätt kallt smör, vispa till en homogen konsistens.Tillsätt honungen och vispa allt luftigt (blir det ingen luft i så är massan för varm, kyl då ner den i kylskåpet. Blir den för kall så värm lite i micron). Tillsätt sedan Baileys efter smak. Spritsa upp i formarna.

PS: Recepten kommer ursprungligen från Odense, dock med lite modifikation. Med på bilen är även pistagefyllda aprikoser.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara