0 plock

Marockanska citroner

Det här med all citrus blev ju en snackis på jobbet. Så när ens skrivbordsgranne tipsar om inlagda citroner och jag råkar har ett gäng där hemma så kändes detta recept kul att prova på. Citronerna ska man sen kunna använda i grytor. Får utröna om någon månad hur resultatet blev.

5-6 citroner ekologiska citroner
1 dl salt
1 dl solrosolja

Skär citronerna i klyftor. Lägg dem i en väl rengjord glasburk. Häll över salt och olja. Vänd burken ett par gånger så att allt blandas. Låt burken stå framme i ca 3-4 veckor för att bli klara. Vänd burken upp och ner en gång per dag den första veckan så att saltet löser sig. Citronerna håller sig goda i ungefär 3-4 månader.

PS. Receptet kommer från http://www.mariazihammou.se/

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara