0 sött

Mandelkubb

Hittade en påse kubb på fikabordet idag. Kubb är så där lagom torrt och gott, men jag har aldrig bakat det. Det var mormor som stod för det. Läste snabbt igenom innehållsförteckningen och tänkte att det här måste gå lätt att baka om man nu utesluter sojalecitin, skummjölkspulver och något färgämne. Sagt och gjort, gjorde en laddning väl hemma, mitt i pizzabaket faktiskt. Ett tips är att plocka undan måttet du använder att mäta upp bittermandelaromen med så att barnet inte slickar på det och grinar illa. I alla fall, här sitter jag och bloggar om och äter kubb.

Till 25 kubb:
7 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 tsk hjorthornssalt
1 tsk bakpulver
125 g smör
1 ägg
1 tsk bittermandelarom
1 dl yoghurt
1 dl vispgrädde

Pensling:
1 ägg
pärlsocker

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Lägg dem i en matberedare. Skär smöret i mindre bitar och finfördela det i det torra så att det blir en smulig deg. Blanda yoghurt, grädde, ägg och bittermandel och häll det över smulorna. Kör snabbt ihop en deg. Forma degen till en rulle och skär lagom stora bitar. Lägg över på plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i +225 °C i ca 12-15 min.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara