0 fisk

Lingon- och kardemummasill

Nu är det dags för mitt först påsksillrecept. Eller mitt och mitt. Jag har saxat detta recept från GP. Jag föll för att det var kardemumma i sillen. Det kändes som en ganska logisk kryddning även fast jag aldrig har provat det någon gång. Dessutom var det lingon i och det är ju gott till sill.

1 rödlök (jag tog 3 ganska stora schalottenlökar)
1 msk kardemummakärnor
1 dl ättiksprit (12%)
1 ½ dl socker
2 dl vatten
2 lagerblad
1 morot
4 urvattnade sillfiléer (1 burk)
½ dl lingon (gärna frysta)
½ tsk nymalen svartpeppar

1. Koka upp socker, vatten, ättikssprit, häften av löken och den stötta kardemumman.
2. Kyl ner lagen i kallt vatten i diskhon.
3. Varva sedan skivad morot, skivad schalottenlök, svartpeppar och sill i en glasburk.
4. Sila lagen och häll den i glasburken.
5. Avsluta med att slänga i ett par kardemummakärnor.

Låt vila 3 dygn i kylskåp innan servering.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara