0 fågel

Kycklingpaj

Gjorde en kycklingpaj med glutenfritt skal häromdagen. Så himlarns gott!

Till skalet
210 gram mjölmix
150 gram smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten

Kör hela klabbet i en matberedare tills det blir som en deg.
Tryck ut degen i en pajform, låt vila 30 min i kylen, förgrädda skalet i 10 min i 200 grader.

Fyllningen
Två kycklingfiléer
Svartpeppar
Salt
Paprikapulver
Torkad salvia
2 st rödlökar
Vitlök
Olja
Cocktailtomater
200 gram riven Pepperjack Cheese
En skvätt matgrädde
6 st ägg

Skär kycklingen i småbitar och stek på dem i en stekpanna med olja. Krydda.
Ta upp kycklingen ur pannan. Skiva lökarna och stek på dem.
Skär tomaterna i klyftor och blanda dem med löken och kycklingen.
Blanda äggen, matgrädden och merparten av den rivna osten i en bunke. Häll kycklingröran i pajskalet. Häll över ost/äggröran över kycklingröran. Strö över riven ost.
Skjuts in i ugnen tills fyllningen har stelnat.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara