0 fågel

Kycklinglårfilé med grönsaker och ris

Efter gårdagens personalmiddag där en av ingredienserna var färsk kycklinglårfilé, tänkte jag laga middag idag igen på kycklinglårfilén som vart över. I vanlig ordning vart det ett freestyle’at recept.
Gjorde en minivariant av ”Här är ditt kylskåp” kan man säga. Dessvärre fick jag inte sitta bredvid och titta på, utan jag fick minsann slava vid spisen själv. Det gör jag ifs så gärna!

Kycklinglårfilén var färsk och från Kronfågel. Lite mer detaljer kring kycklinglårfilén hittar du här. Det bästa med den här styckningsdetaljen tycker jag är smaken. Det sämsta är priset, den är inte helt gratis. Å andra sidan kan jag tycka att det får kosta ifall man vill ha bra kvalitet, svenskt och inte stödja fulkyckling.

Det gick ganska fort att veva ihop detta. Själva kycklingen var klar innan riset hade kokat färdigt i riskokarn. Hyfsat kort tid är bra då familjen är hungrig.

Du behöver
7-8 st kycklinglårfiléer. De är rätt små. Detta räckte till ca 4 portioner.
2 st röda lökar
2 st stora, röda paprikor
3-4 dl matgrädde
2-3 dl krossade tomater
salt & peppar
tacokrydda
smör
3-4 msk glaze från Santa Maria
några pressade vitlöksklyftor
4 portioner jasminris
1 st morot
1 st gurka

Gör så här
Koka riset enligt förpackningen.
Putsa kycklingen om du tycker det. Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Fräs kycklingen i smör i stekpanna. Hacka löken och paprikorna lite lagom slarvigt grovt. Hysta ner hacket i kycklingen och fräs på. Häll på lite tacokrydda. På med lite salt och peppar också. Fräs på ordentligt så kycklingen blir genomstekt och grönsakerna mjuka. Addera vitlök till fräset.
Häll på matgrädden och krossade tomater. Ifall du vill kan du gå lös med lite tabasco, annan stark sås (eller som jag med lite glaze som stog i kylskåpsdörren). Man tager vad man haver när man freestyle’ar.
Dra ner värmen och låt det hela puttra ihop lite fint.
Raspa av lite gurkskalssträngar och lite morotsfnas med det nyinköpta zestjärnet. Presentera det hela lite fint med en kvist basilika på toppen till din kära familj. Ät och njut!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara