0 kött

Köttfärsfyllda paprikor med ris

Vart lite ”snabbmat” idag igen. Jag hittade en påse gröna paprikor i kylen och tänkte att ”undrar varför jag har en stor påse gröna paprikor i kylen, hur tänkte jag när jag handlade?”. Nåväl. Fram med påsen och nu kör vi!

Har för mig att vi åt denna (eller nått liknande iaf) rätt när jag var liten. Tror dock att mamma blandade det kokta riset med köttfärsen om jag inte minns helt fel. Jaja, lite retrokänsla vart det kanske ändå.

Du behöver 
4 st stora, gröna paprikor
ca 500 gram köttfärs
riven ost
salt & peppar
lite grädde
valfria kryddor, t ex kummin
olivolja
vitlök
2 st rödlökar

Gör så här
Dela paprikorna och kärna ur dem. Stek i olivolja på hög värme. Ta paprikorna åt sidan så länge. Hacka all lök och stek på den i stekpannan. Häll i köttfärsen och fräs på ordentligt. Dra på lite kryddor, ta vad du känner för. Häll på lite grädde och låt puttra. Under tiden riset kokar fyller du paprikahalvorna med köttfärsröran och  strör på lite riven ost över dem. Gratinera paprikorna en stund i ca 200 grader tills osten fått lite färg. Jag vevade ihop en enkel tzatziki också som lite såsigt tillbehör.
Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara