0 fisk

Kaptensröra

Jag snubblade över ett recept med något som kallades kaptensröra. Vet inte hur etablerat det är, men jag provade och fann det väldigt gott. Ett alternativ till gubbröra som man gör på böckling. Böckling är ju dessutom ett billigt alternativ, men kan vara lite pysslig att rensa. Inget för den otålige!

Kaptensröra (en rejäl sats)
4 rensade böcklingar
2 finhackade hårdkokta ägg
1 dl majonnäs (jag kör Hellmans)
1 finhackad rödlök
5 msk kapris (här krutade jag på ordentligt, originalreceptet hade 1 msk)
1 kruka gräslök
250 gram kvarg
Svartpeppar

Gör så här
1. Rensa böcklingarna och lägg i en stor bunke.
2. Finhacka rödlöken och häll ner bunken.
3. Blanda fisken och rödlöken och häll i resten av ingredienserna.

Smaka av med svartpeppar.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara